UMCG Centrum voor Revalidatie is partner van NOC*NSF

Foto: De Redactie

Het UMCG Centrum voor Revalidatie is high performance partner van NOC*NSF. Het gaat hierbij om behandeling, advisering en begeleiding van paralympische sporters, meldde het UMCG woensdag.

De Nederlandse sportorganisatie NOC*NSF heeft in Nederland nu vijf paralympische high performance partners. Door deze samenwerking kunnen paralympische topsporters altijd snel terecht bij het UMCG Centrum voor Revalidatie voor consult, advies en eventueel behandeling. Het gaat hierbij vooral om paralympische sporters uit Noord-Nederland.

De artsen en andere begeleiders zijn betrokken bij de keuring van de sporters, geven adviezen over preventie van blessures en behandeling. Ook kunnen ze meedenken in de trainingsopbouw. Op enkele terreinen waar UMCG Centrum voor Revalidatie veel kennis heeft, geldt het als expertisecentrum voor paralympiërs uit heel Nederland. Hierbij is onder andere te denken aan begeleiding na een amputatie.

Hoogleraar revalidatiegeneeskunde Rienk Dekker is erg trots dat het UMCG nu de titel mag voeren van NOC*NSF high performance partner. ‘Het is voor ons revalidatiecentrum van grote meerwaarde om op het gebied van begeleiding bij paralympische topsport een bijdrage te leveren. Juist in de topsport worden het snelst de nieuwe technieken ontwikkeld en toegepast in de behandelingen en in preventieve adviezen om blessures te voorkomen. Dit soort innovaties zijn ook goed voor de ‘gewone breedtesporters’.

NOC*NSF erkent afdelingen van enkele Nederlandse ziekenhuizen als High Performance Partner van TeamNL. De andere centra zijn gevestigd in Arnhem, Amsterdam, Eindhoven en Limburg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen