GGD Groningen begint vrijdag met extra coronaprikken voor 70-plussers

Foto: Publiek Domein

GGD Groningen biedt vanaf vrijdag 4 maart de mogelijkheid voor een extra coronaprik voor mensen van 70 jaar en ouder, bewoners van verpleeghuizen en mensen met ernstig verminderde weerstand.

Deze herhaalprik tegen corona wordt vanaf drie maanden na de laatste vaccinatie aangeboden, aldus de GGD. De eerste brieven vielen afgelopen zaterdag op de mat en het prikken begint vanaf vrijdag 4 maart.

70-plussers op afspraak

Mobiele 70-plussers kunnen na het maken van een afspraak naar de afgesproken vaccinatielocatie van GGD Groningen gaan. Wanneer dit niet mogelijk is, kan men in overleg met de huisarts thuis worden geprikt door de huisarts of door medewerkers van de GGD.

Bewoners van instellingen worden gevaccineerd door de eigen medische dienst of door GGD Groningen.

Herhaalprik voor volwassenen met syndroom van Down

Volwassenen met het syndroom van Down ontvangen de uitnodiging voor de herhaalprik via hun huisarts. Zij kunnen voor hun prik terecht bij GGD Groningen of worden in de instelling waar zij wonen gevaccineerd.

Uitnodigingen voor mensen met ernstige immuunstoornis

Mensen met een ernstige immuunstoornis hebben in oktober 2021 van hun medisch specialist een uitnodiging gekregen voor een derde prik als onderdeel van hun basisserie. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij drie maanden na de derde prik hun boosterprik halen. Als deze mensen in aanmerking komen voor een extra herhaalprik worden zij hiervoor opnieuw uitgenodigd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen