GGD Groningen start met coronavaccinaties voor kinderen

Foto: Publiek Domein

Vanaf deze donderdag start GGD Groningen met het vaccineren tegen corona bij kinderen van 5 tot 11 jaar. Ouders of verzorgers beslissen over de vaccinatie van hun kinderen. Alleen als beide ouders toestemming geven voor de vaccinatie, krijgt het kind de prik. Hier wordt naar gevraagd op de vaccinatielocatie, meldt GGD Groningen.

De Gezondheidsraad heeft geadviseerd om een vaccinatie tegen corona mogelijk te maken voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. De vaccinatie beschermt kinderen tegen het coronavirus. Zij krijgen hetzelfde vaccin als volwassenen, het BioNTech/Pfizer vaccin. Wel is er een verschil. Kinderen hebben minder vaccin nodig. Zij krijgen twee prikken met een tussenperiode van minimaal acht weken.

Op alle locaties van GGD Groningen zijn prikstraten speciaal voor kinderen ingericht. Voor kinderen en hun ouders zijn speciale tijden beschikbaar voor de vaccinaties.

De eerste groep kinderen van 5 tot en met 11 jaar ontving afgelopen dinsdag een uitnodigingsbrief voor deze vaccinatie. Er kan telefonisch een afspraak gemaakt worden bij de GGD.

Kijk hier voor openingstijden en adressen van de vaccinatielocaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen