Drukke nacht in Groningse ziekenhuizen

Foto: De Redactie

De afgelopen nacht is, ondanks het vuurwerkverbod, druk verlopen, meldt het Martini Ziekenhuis. Hoewel de aantallen ongeveer gelijk waren aan vorig jaar was er dit jaar sprake van een groot aantal zieke mensen.

Op oudejaarsdag en -nacht werden 37 slachtoffers met brandwonden geholpen vanuit het Brandwondencentrum. Dat is ongeveer gelijk aan voorgaande jaren. Op de Spoedeisende Hulp kwamen 108 patiënten en dat is meer dan in de voorgaande jaren. Vorig jaar waren dit er 82.

Spoedeisende Hulp

Op de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis meldden zich 108 mensen. Dit jaar was er sprake van een groot aantal zieke mensen, die zich normaal ook melden bij de Spoedeisende Hulp. Ze hadden uiteenlopende klachten zoals benauwdheid, pijn op de borst of letsel, zoals een botbreuk.

De zorgzwaarte was volgens het Martinij Ziekenhuis hoog, bijvoorbeeld doordat deze mensen in isolatie behandeld moeten worden of door de ernst van de aandoening. Daarnaast werden vier personen met alcoholvergiftiging opgenomen (3 ouder dan 16 en 1 onder 16). Daarnaast waren er verscheidene patiënten, die letsel opgelopen hadden mede door het gebruik van alcohol. Daarbij ging het om vallen van fiets of de trap of ergens tegen aan botsen.

Er waren geen slachtoffers met vuurwerkletsel behandeld. Deze werden direct behandeld door de huisarts of doorgestuurd naar het Brandwondencentrum.

Brandwondencentrum Groningen

In het Brandwondencentrum Groningen werden 37 brandwondenslachtoffers uit het heel Noord – en Oost Nederland behandeld, waarvan 10 veroorzaakt door vuurwerk en 9 door carbid.. Vorig jaar waren dit er 20 en in 2019 waren dit eveneens 37. Ook liepen 18 slachtoffers brandwonden op door overige oorzaken, zoals frituur, steekvlam benzine of vuurkorf of die te maken hadden met de buitenkachel. Dit jaar was hierbij opvallend vaak sprake van open vuur.

Zeven patiënten meldden zich direct bij het brandwondencentrum gemeld. Drie patiënten werden opgenomen in het Brandwondencentrum en vier patiënten konden na een handeling weer naar huis.

UMCG

Het UMCG behandelde drie vuurwerkslachtoffers afgelopen nacht, dat meldt RTV Noord. Het was wel druk met slachtoffers van valpartijen, tot gevallen van alcohol- en drugsmisbruik.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen