UMCG scherpt coronamaatregelen aan; nog één bezoeker per patiënt per dag

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) scherpt de veiligheidsmaatregelen in het ziekenhuis vanwege corona. De aanleiding is de persconferentie van afgelopen zaterdag en de zorgen die er zijn over de snelle opmars van de omikron-variant, meldt het UMCG.

Eén bezoeker per dag

Om het coronavirus buiten de ziekenhuismuren te houden wordt het aantal bewegingen in het UMCG beperkt tot een minimum. Voor patiënten betekent dit dat zij nog maar één bezoeker per dag mogen ontvangen.

“Deze maatregel valt ons zwaar, omdat we weten hoe belangrijk bezoek is voor onze patiënten en hun naasten. Toch zien we ons gedwongen om bezoek nu zoveel mogelijk te beperken: de risico’s zijn simpelweg te groot”, aldus het UMCG.

Bij het UCP, Beatrix Kinderziekenhuis, de Intensive Care afdelingen en de Covid-afdelingen geldt een andere bezoekregeling. Bezoekers worden gevraagd hier op de afdeling naar te informeren.

Medisch mondkapje

Daarnaast liggen medische mondkapjes bij de ingangen van het UMCG en deze zijn verplicht om te dragen in het UMCG. Eigen mondkapjes, de zogenaamde ‘communitymasks’, zijn niet langer toegestaan in het UMCG.

Ook roept het ziekenhuis op alleen naar het UMCG te komen voor een afspraak hebt of om bij iemand op bezoek te komen en niet voor een bezoek aan de AH-to-go of de drogist.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen