Martini Allergie Centrum voor Kinderen viert tienjarig jubileum

Foto: Martini Ziekenhuis

Het Martini Allergie Centrum voor Kinderen (MACK) viert deze maandag het tienjarig jubileum. “Daar zijn we erg trots op!”, aldus het Martini Ziekenhuis.

In de afgelopen tien jaar is veel bereikt in de specialistische diagnostiek, behandeling en ondersteuning van kinderen met (verdenking) van complexe allergieën.

“Tien jaar geleden begonnen we met het MACK vanuit de gedachte dat we vinden dat kinderen met een ernstige allergie een zo normaal mogelijk leven moeten kunnen leiden. Tien jaar later is deze missie ongewijzigd”, aldus kinderallergoloog en medeoprichter van het MACK Gerbrich van der Meulen. “Ik ben heel trots op wat we de afgelopen jaren samen met het team hebben neergezet. We begonnen klein, maar zijn doorgegroeid naar een groot landelijk expertisecentrum. Wat waren er veel allergie patiënten die onze zorg hard nodig bleken te hebben! Terugkijkend zie ik vooral dat de inzet van zeer gemotiveerd personeel, met echt hart voor de allergische patiënt, ons heeft gebracht waar we nu zijn. Een groot, multidisciplinair team die steeds op zoek is naar manieren om de zorg voor de allergische patiënt en diens omgeving te verbeteren.”

Feest met een allergeenvrij buffet

De hoop is volgend jaar een allergeenvrij buffet te kunnen organiseren voor de patiënten als de situatie rondom Corona het toe laat.

“Het is geweldig om te zien hoe kinderen, samen met hun gezin, heerlijk van alles kunnen smikkelen zonder dat ze rekening hoeven te houden met wat wel of niet gegeten kan te worden. We kijken hier nu al enorm naar uit!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen