Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, waaronder Beatrix kinderziekenhuis slaan handen ineen

Foto: De Redactie

De fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen slaan de handen ineen, onder de naam Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze dinsdag wordt de nieuwe stichting in alle aangesloten kinderziekenhuizen, onder andere in het UMCG, feestelijk gelanceerd.

In het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG gaat burgemeester van Groningen Koen Schuiling samen met Eduard Verhagen, hoofd van het Beatrix Kinderziekenhuis, een kroon onthullen. Deze kroon staat symbool voor de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, en wordt in alle zeven aangesloten kinderziekenhuizen onthuld.

Ook de patiënten van het kinderziekenhuis worden niet vergeten, want zij krijgen op deze dag een speciale traktatie en een papieren kroontjes. Clown Joepie komt de kinderen een bezoekje brengen.

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Met deze bijzondere samenwerking worden speciale acties gestart om extra geld in te zamelen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan betere zorg en een optimaal verblijf voor ernstig zieke kinderen. In het logo staan mensen verbeeld, die de handen symbolisch ineen hebben geslagen en zo een kroon vormen.

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje staat voor samen onderzoek doen, kennis delen, actie ondernemen en gezamenlijk fondsen werven om zo nog betere zorg en omstandigheden te creëren voor ernstig zieke patiëntjes. Kort gezegd: Samen beter.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden