Martini Ziekenhuis en UMCG hanteren coronamaatregelen; mondkapjes en 1,5 meter blijven

Foto: De Redactie

Het Martini Ziekenhuis en Universitair Medisch centrum (UMCG) versoepelen de coronamaatregelen, die zaterdag ingaan, niet. Dat hebben de beiden ziekenhuizen donderdag bekendgemaakt.

Dat houdt in dat de 1,5 meter afstand blijft gelden evenals het blijven dragen van een mondkapje. “We houden voorlopig vast aan de coronamaatregelen omdat we het belangrijk vinden om onze (kwetsbare) patiĆ«nten zo goed mogelijk te beschermen en optimaal veilig te blijven werken”, aldus het Martini Ziekenhuis.

“We vragen patiĆ«nten en bezoekers om een mondkapje te blijven dragen in het ziekenhuis en zoveel mogelijk zonder begeleiding naar het ziekenhuis te komen”. Ook de overige basisregels blijven van kracht als was de handen en schud geen handen, blijf thuis bij klachten en laat je testen.

Ook het UMCG hanteert deze regels om ‘zo het virus buiten de deur te houden’ en ‘de verspreiding van het virus te voorkomen’. Deze regels gelden voor zowel gevaccineerde als niet gevaccineerde mensen. “Want ook met een vaccinatie kan het virus worden doorgegeven aan iemand anders. En we weten niet hoe lang een vaccinatie werkt. Daarom blijven alle maatregelen nodig”, aldus het UMCG.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden