Jos Rietveld stopt volgend jaar als directeur GGD Groningen

Foto: via GGD Groningen

Jos Rietveld gaat stoppen als directeur publieke gezondheid GGD Groningen. Rietveld legt zijn functie per 1 mei 2022 neer in verband met pensionering. Dat heeft GGD Groningen woensdagochtend bekendgemaakt.

In oktober 2015 startte Rietveld in deze functie, de eerste twee jaar op interim-basis. De GGD, de regionale gezondheidsdienst van de tien Groninger gemeenten, was toen nog onderdeel van de gemeente Groningen en werd in 2020 verzelfstandigd.

“In het voorjaar 2022 word ik 66 en dat vind ik een passend moment om te stoppen. Ik heb dan 43 jaar gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar in eindverantwoordelijke functies”, aldus Jos Rietveld. “De afgelopen anderhalf jaar stond sterk in het teken van de coronabestrijding en was de pittigste periode uit mijn loopbaan. Ik kijk uit naar meer vrije tijd, maar ben niet van plan achter de geraniums plaats te nemen; ik wil nog een of meer boeken schrijven en sluit niet uit dat ik straks nog kortdurende klussen ga doen.”

Isabelle Diks, wethouder gemeente Groningen en voorzitter van het GGD-bestuur: “Met Jos Rietveld heeft GGD Groningen een betrokken en deskundige directeur die de organisatie na de verzelfstandiging goed in positie heeft gebracht in het complexe zorgveld in onze regio en landelijke overleggen. Dat zagen we nogmaals bevestigd in de uitstekende inzet tijdens de corona-pandemie. In de afgelopen anderhalf jaar heeft GGD Groningen zich onder zijn leiding knap staande gehouden in een situatie waarin veel van de organisatie werd gevraagd”

Een procedure wordt gestart voor de opvolging van Jos Rietveld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden