Vernieuwde Intensive Care Martini Ziekenhuis in gebruik genomen

Foto: De Redactie

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft donderdagmiddag de vernieuwde Intensive Care-afdeling in gebruik genomen.

Behalve de de acht huidige IC-bedden, zijn er nu ook acht eenpersoons ‘gesluisde’ kamers. Dat houdt in dat deze kamers een eigen sluis hebben zodat patiënten in isolatie verzorgd kunnen worden. ‘Een goede ontwikkeling ook voor de opvang van COVID-patiënten nu en in de toekomst’, meldt het Martini Ziekenhuis op de website.

Trots zijn Iepie Plagge manager Medium Care/ Intensive Care en unithoofd Intensive Care Hank Nannenberg. “In relatief korte tijd is er heel veel werk verzet. In september vorig jaar zijn we gestart met denken over een nieuwe IC. In januari dit jaar ging de sloophamer er in en nu kunnen we onze patiënten hier ontvangen”, vertelt Iepie Plagge, manager Medium Care en Intensive Care, op de website van het Martini Ziekenhuis. “De nieuwe inrichting maakt ook op- en af schalen eenvoudiger, bijvoorbeeld voor COVID-zorg. Kortom klaar voor de toekomst!”

De patiëntkamers zijn ingericht met de nieuwste inzichten. ‘Het is heel fijn dat we onze patiënten in deze nieuwe omgeving kunnen ontvangen, er is meer werkruimte om het bed, de inrichting is afgestemd op de manier van werken van nu’, aldus Hank Nanneberg.

‘Heerlijk, het is hier zo lekker licht, met mooi grote ramen.’ Jeanet Stiekema en Willeke van de Klippe werken als verpleegkundige op de Intensive Care. ‘Het is ook heel fijn dat nu boven elk bed een vaste tillift hangt, dat maakt het werk lichter voor ons en is ook prettiger voor de patiënt. Doordat we nu ook een centrale post hebben, is het ook makkelijker om samen te werken met andere collega’s.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden