Martini Ziekenhuis zet in op stevige basis om ambities voor de toekomst waar te maken

Foto: De Redactie

Het Martini Ziekenhuis publiceerde maandag een kort Jaarverslag 2020. Daaruit bleek dat het Martini Ziekenhuis het afgelopen jaar een positief resultaat van 1,8 miljoen euro behaald heeft. Een ‘bescheiden positief resultaat’ op een omzet van 383 miljoen euro.

Het jaar 2020 was volgens het Martini Ziekenhuis vanwege Covid-19 financieel een ingewikkeld jaar. ‘Ik ben er trots op dat we ons in 2020 maximaal hebben ingezet voor Covid-patiënten en tegelijkertijd binnen alle beperkingen en afschaling een belangrijk deel van de reguliere zorg aan onze patiënten hebben kunnen leveren, aldus aldus bestuurslid Tamara Kroll.

‘Wat in januari en februari nog werd afgedaan als een ‘milde griep’ groeide vanaf maart 2020 uit tot een ongekende nieuwe werkelijkheid waarbij de druk op de zorg fors toenam’, zegt Kroll op de website. De verwachting is dat deze druk in de loop van 2021 daalt.

Het jaar 2020 was er één waarbij de Covid-19 pandemie nagenoeg het hele jaar veel aandacht opeiste. ‘Gevoelens van trots op de geweldige inzet van onze medewerkers, maar ook vermoeidheid door de hoge werkdruk overheersten daarbij’, zegt bestuurslid Tamara Kroll. “De spoedzorg en semi-acute zorg hebben we gedurende de pandemie gelukkig steeds kunnen doorzetten.”

‘Het Martini Ziekenhuis stelde in 2020 een nieuwe strategie vast voor de periode tot 2024. In de strategie staat hoe het Martini Ziekenhuis als topklinisch opleidingsziekenhuis wil bijdragen aan de zorg in Noord-Nederland. Het ziekenhuis wil daarbij voldoende financiële armslag behouden om te kunnen blijven investeren in goede zorg voor zijn patiënten.’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden