Zorgstudenten opgeroepen om te helpen in de zorg

Foto: via ZorgpleinNoord

ZorgpleinNoord roept studenten, die nu een zorg- of welzijnopleiding volgen, op om te helpen in de zorg. De studenten kunnen per direct betaalde werkervaring opdoen en de zorg vooruit helpen in de coronacrisis.

Het landelijk initiatief Extra handen voor de zorg verbindt mensen die willen helpen tijdens de coronacrisis aan zorgorganisaties die hard hulp kunnen gebruiken. Zij hebben een groot bestand van mensen, met name zonder zorgervaring, die willen helpen in de zorg. Zij kunnen dit doen vanuit door de overheid gesubsidieerde coronabanen. Toch blijft de vraag naar meer zorgprofessionals onverminderd groot.

Zij zijn echter bijna allemaal al aan de slag zijn in de zorg. Dit maakt dat Extra handen voor de zorg nu ook actief op zoek is naar bijnazorgprofessionals, zoals medisch studenten.

Studenten die een mbo, hbo of universitaire opleiding volgen in zorg of welzijn, worden opgeroepen om hun opgedane kennis in te zetten in de zorg. Na aanmelding op extrahandenvoordezorg.nl worden zij afhankelijk van het aantal aanvragen van zorgorganisaties in de regio, gematcht op basis van hun kennis en beschikbaarheid.

Het gaat om een landelijke campagne, die vandaag start. Ook worden onderwijsinstellingen worden gevraagd hun zorgstudenten te motiveren om bij te springen in de zorg.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website extrahandenvoordezorg.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden