Start coronavaccinatie mobiele 90-plussers uit Groningen

Foto: torstensimon via Pixabay

GGD Groningen begint deze week met de vaccinatie van 90-plussers die nog zelfstandig wonen. Het vaccineren van 85-plussers zal komende week vervroegd starten.

Huisartsen nodigen dinsdag de mobiele 90-plussers uit om een afspraak voor vaccinatie te maken. De huisartsen beoordelen de mobiliteit van deze hoogbejaarden en wie niet mobiel genoeg is om naar een centrale priklocatie te gaan, wordt op een later moment door de huisarts ingeënt.

Het prikken van de thuiswonende ouderen die mobiel zijn, gebeurt op de GGD-vaccinatielocatie in MartiniPlaza in Groningen. Landelijk is afgesproken hiervoor het Pfizer-vaccin te gebruiken. De 2e prik volgt na 36 dagen. De verwachting is volgens de GGD dat tegen die tijd weer voldoende Pfizer-vaccin beschikbaar is.

Daarna volgen de 85-plussers. De groep van 85- tot 90-jarigen ontvangt vanaf donderdag 28 januari 2021 een uitnodiging via het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

3.500 zorgmedewerkeres ingeënt

Inmiddels zijn er volgens de GGD 3500 zorgmedewerkers in Groningen gevaccineerd. De ongeveer 1400 verpleeghuismedewerkers uit Groningen die het vaccin nog niet hebben gehad krijgen het Astra Zeneca-vaccin zodra dat beschikbaar is.

Wie zijn er daarna aan de beurt?

De andere inwoners van de provincie Groningen ontvangen – als zij aan de beurt zijn – een uitnodigingsbrief met daarin de informatie hoe zij een afspraak kunnen maken. De volgorde van vaccineren is vastgelegd in de vaccinatiestrategie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden