AZNN: Vaccinaties zorgpersoneel succesvol verlopen

Foto: Pete Linforth via Pixabay

Het vaccineren van acuut zorgpersoneel in de noordelijke ziekenhuizen is voor de eerste prik succesvol afgerond. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland.

Het gaat om medewerkers Intensive Care, Spoedeisende hulp en ambulancepersoneel. In totaal zijn ongeveer 4.000 medewerkers gevaccineerd.

Alle medewerkers uit de zogenaamde eerste schil, die gevaccineerd wilden worden, zijn daadwerkelijk gevaccineerd. De vaccinatiebereidheid onder zorgpersoneel is volgens het AZNN erg hoog en flink gestegen ten opzichte van een aantal weken geleden.

Aanstaande vrijdag wordt gestart met de vaccinatie van verpleeghuismedewerkers in Groningen. Afgelopen vrijdag startte deze vaccinatie al in Assen. Ook voor deze groep liggen de aanmeldingen op een zeer hoog niveau.

In de komende drie weken zullen ongeveer 20.000 medewerkers uit de verpleeghuizen worden gevaccineerd. Intussen worden voorbereidingen getroffen voor de inenting van grotere doelgroepen.

De zorg in de verpleeg- en verzorgingshuizen en wijkverpleging staat onder blijvend hoge druk door meerdere uitbraken en daardoor uitval van zorgpersoneel. Er wordt intensief samengewerkt om oplossingen te zoeken.

Defensie is nog steeds actief op enkele locaties in Groningen en Drenthe om ondersteuning te bieden. Daarnaast wordt de inzet van studenten in de VVT als zeer waardevol ervaren.

Ondanks een lichte daling in het aantal coronabesmettingen, blijft ook de druk op de noordelijke ziekenhuizen onverminderd hoog waardoor de reguliere zorg onder druk blijft staan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden