MartiniPlaza wordt eerste vaccinatielocatie in Groningen

Foto: De Redactie

MartiniPlaza wordt de eerste vaccinatielocatie in Groningen. Op maandag 18 januari 2021 start GGD Groningen met het inenten tegen het coronavirus met het vaccin BioNTech/Pfizer in MartiniPlaza. Op dit moment zijn de voorbereidingen in volle gang, meldt GGD Groningen.

Vaccinatiestrategie

De eerste groep die in aanmerking komt voor vaccinatie zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

In een periode van zes weken zullen dagelijks, ook in de weekenden ongeveer 300 tot 500 zorgmedewerkers in deze eerste ronde ingeënt worden. De vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer bestaat uit twee prikken, waarbij de tweede prik drie weken na de eerste plaatsvindt.

Vanaf 4 januari 2021 krijgen deze zorgmedewerkers via hun werkgever een uitnodiging. Hierin staat hoe telefonisch een afspraak gemaakt kan worden. In een later stadium kan dit ook digitaal.

Locatie

De vaccinatielocatie bevindt zich aan de voorzijde van MartiniPlaza en is strikt gescheiden van de testlocatie (die zich aan de achterzijde van het complex bevindt).

Het betreft een ‘walk-in’ locatie. Via een aparte uitgang verlaat men de priklocatie. Mensen die met de auto komen kunnen gratis parkeren.

Het adres is Leonard Springerlaan 2 in Groningen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden