Martini Ziekenhuis gaat per direct minder geplande operaties uitvoeren

Foto: De Redactie

Het Martini Ziekenhuis gaat de druk op de zorg verlichten door minder geplande operaties uit te voeren. Dat is woensdag direct ingegaan, meldt het Martini Ziekenhuis.

Het kabinet besloot deze week tot drastische maatregelen door het snel oplopen van het aantal besmettingen en omdat de druk op de zorg te groot wordt. Ook in het Noorden is de druk op de zorg groot.

“De zorg voor coronapatiënten is intensief en vraagt veel van onze artsen en verpleegkundigen. Landelijk wordt de COVID zorg nu verder opgeschaald”, aldus Ton Tiebosch, lid van de Raad van Bestuur. “We willen ons personeel zoveel mogelijk ondersteunen. Daarom hebben we nu moeten besluiten om hard in te grijpen en de zorg in ons ziekenhuis nog verder af te schalen”.

Patiënten die wachten op een geplande operatie kunnen mogelijk te horen krijgen dat de operatie niet door kan gaan. Deze patiënten worden gebeld als de ingreep moet worden verplaatst. De operatie gaat door als de persoon niet gebeld wordt.

Ton Tiebosch: ‘We realiseren ons maar al te goed dat dit ontzettend naar is voor patiënten die soms al langere tijd wachten op een operatie’.

De spoedzorg en zorg patiënten met kanker gaan wél door. Ook geplande bezoeken aan onze poliklinieken gaan zoveel mogelijk door, digitaal of in het ziekenhuis. ‘U kunt het ziekenhuis veilig bezoeken, wij nemen alle maatregelen in acht,’ aldus het Martini Ziekenhuis.

Anders dan in het voorjaar, gaan de poli-afspraken nu wel door.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden