Extra handen in de zorg weer hard nodig

Foto: Fernando Zhiminaicela via Pixabay

Nu de coronacijfers de laatste weken weer alarmerend stijgen, zijn extra handen in de zorg- en welzijnssector weer hard nodig. ZorgpleinNoord roept mensen die geïnteresseerd zijn om te helpen op zich aan te melden via www.extrahandenvoordezorg.nl.

Op dit moment zijn (oud-)zorgprofessionals hard nodig. Vooral verzorgenden en verpleegkundigen gevraagd Zorg- en welzijnsorganisaties kunnen heel goed hulp gebruiken om de reguliere zorg het hoofd te bieden.

Vooral verzorgenden en verpleegkundigen gevraagd

Tijdens de coronacrisis is het tekort aan personeel alleen maar nijpender geworden. Er bestaat vooral behoefte aan verzorgenden en verpleegkundigen. Op dit moment bijvoorbeeld mensen die in een andere sector werken, maar die nu tijdelijk in die sector niet kunnen werken vanwege de lockdown. Zij kunnen tijdelijk voor verlichting zorgen bij organisaties in de zorg- en welzijnssector. Wij roepen hen op zich aan te melden via www.extrahandenvoordezorg.nl.

Over Extra Handen voor de Zorg

Extra Handen voor de Zorg is het landelijke initiatief om extra zorgpersoneel te werven. Op www.extrahandenvoordezorg.nl kunnen gepensioneerde of andere professionals die niet meer in de zorg werken, zich aanmelden, als ze tijdelijk terug zouden willen keren. Ook zorg- en welzijnsorganisaties die door de coronacrisis staan te springen om extra medewerkers, kunnen hier terecht.

Het platform is een breed samenwerkingsverband van brancheorganisaties, vakbonden, regionale werkgeversorganisaties (waaronder ZorgpleinNoord), beroepsverenigingen, private initiatieven en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden