Beatrix Kinderziekenhuis UMCG kleurt paars op Wereld Prematuren Dag

Onlangs gelanceerde paarse muisjes.
Foto: UMCG

De buitenkant van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG kleurt deze dinsdagavond paars omdat het Wereld Prematuren Dag is. Wereldwijd wordt met Wereld Prematuren Dag extra aandacht gevraagd voor te vroeg geboren baby’s en hun ouders. De gekozen kleur paars is de mengkleur van de babykleuren roze en blauw.

Nieuwbouw voor IC Neonatologie

De afdeling Intensive Care Neonatologie van het Beatrix Kinderziekenhuis UMCG heeft in de drie noordelijke provincies een belangrijke regionale functie voor te vroeg geboren baby’s. Om de IC Neonatologie toekomstbestendig en toekomstgericht te maken en aan te sluiten bij de wensen van nu, komt er een nieuwe afdeling Intensive Care Neonatologie.

De voorbereidingen van de nieuwbouw zijn reeds gestart. De nieuwe afdeling zal naar verwachting in 2022 in gebruik worden genomen.

Op de nieuwe afdeling komen eenpersoonskamers om ouders meer privacy te bieden. Ouders krijgen de kans om bij hun kind te zijn en het zoveel mogelijk te verzorgen. Dit alles met het oog op het hechtingsproces tussen ouder en kind.

Te vroeg geboren baby’s worden kort na de geboorte gescheiden van hun moeder, omdat zij op verschillende afdelingen verpleegd worden. Nadat de baby is overgebracht naar de IC Neonatologie, is er vaak weinig kans om de baby bij zich te pakken. Hierdoor kan het voorkomen dat de normale ouderlijke gevoelens sterk in de war raken.

Fundraise-actie voor buidelstoelen

De Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis start een fundraise-actie om alle kamers te voorzien van buidelstoelen. In deze stoelen kunnen ouders op comfortabele wijze buidelen met hun pasgeboren kind. Buidelen ondersteunt onder andere een veilige hechting en stimuleert de borstvoeding.

Geld doneren of zelf een actie starten om geld in te zamelen voor dit doel kan via de website van de stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden