AZNN: ‘Verdere afschaling reguliere zorg’

Foto: De Redactie

In de noordelijke regio moet de reguliere zorg verder afgeschaald worden om ruimte te maken voor de opvang van COVID-patiënten. Dat meldt de Acute Acute Zorg Netwerk Noord-Nederland donderdagochtend.

Het aantal opnames van besmette COVID-patiënten in de noordelijke ziekenhuizen stijgt nog steeds, net als in de rest van Nederland. Ook wordt in de VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) in Noord-Nederland het aantal COVID- bedden verder opgeschaald om de toename van COVID-patiënten op te kunnen vangen.

De reguliere zorg in Noord-Nederland is de afgelopen tijd al gemiddeld met 20 procent afgeschaald. De afschaling van de reguliere zorg gaat nu verder en heeft gevolgen voor de niet-COVID-patiënten. Daarbij gaat het om geplande zorg die (tijdelijk) uitgesteld kan worden.

Een groep van medische regiocoördinatoren, waarin artsen vanuit diverse specialismen vanuit de negen ziekenhuizen in Noord-Nederland zijn vertegenwoordigd, denken vanuit medisch inhoudelijk perspectief mee in de afschaling van de reguliere zorg. Zij brengen een advies uit over welke zorg per ziekenhuis in ieder geval door moet blijven gaan.

De druk op de noordelijke ziekenhuizen blijft toenemen. Er worden nog dagelijks patiënten uit andere delen van het land overgenomen door de noordelijke ziekenhuizen. Woensdag lagen 149 coronapatiënten in de noordelijke ziekenhuizen, waarvan 62 coronapatiënten uit andere regio’s.

De capaciteit voor de eigen regio is volgens ROAZ nog steeds voldoende.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden