RIVM: 438 coronabesmettingen in provincie afgelopen week

Foto: Arek Socha from Pixabay

In de provincie Groningen zijn 438 coronabesmettingen gemeld in de afgelopen week, in de periode van 22 tot en met dinsdagochtend 29 september om 10.00 uur. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

Dat zijn 74.8 besmettingen per 100.000 inwoners. Vorige week werden 367 besmettingen gemeld. Uit de wekelijkse update blijkt dat er één ziekenhuisopname en één nieuw overledene zijn gemeld.

In de gemeente Groningen zijn 63 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd sinds maandag. In de provincie testten 86 mensen positief op het coronavirus. De meeste besmettingen in de provincie vonden plaats in de gemeenten Westerkwartier, Het Hogeland en Midden-Groningen met ieder vier besmette inwoners. Ook waren er besmettingen in Oldambt (3), Westerwolde (1), Veendam (1), Stadskanaal (3), Loppersum (3) en Appingedam (1).

Landelijk

Het aantal meldingen landelijk nam sterk toe in bijna alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen, meldt het RIVM. In de week van 23 tot en met 29 september meldden de GGD’en 19.326 personen die positief testten op COVID-19. Het grootste aantal mensen met een positieve testuitslag per 100.000 inwoners is nog steeds te vinden in de leeftijdscategorie 20-29 jaar.

Ook het aantal mensen dat vanwege COVID-19 in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) steeg fors. Op de IC intensive care neemt het aantal opnames eveneens sterk toe. Het percentage positieve tests van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst testlocaties in afgelopen maand gestegen van 2,5% in de laatste week van augustus gestegen naar 7,4% in deze afgelopen week.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg ook. Verpleegafdelingen namen 501 coronapatiënten op, tegen 350 de week ervoor. Het aantal opnames op de intensive cares steeg van 53 naar 100.

Het RIVM meldde dinsdag ook 102 meldingen van sterfgevallen in de afgelopen zeven dagen. Dat betekent niet dat iedereen in de afgelopen week is overleden. In de update van vorige week stonden 33 sterfgevallen.

Ook het aantal meldingen van mensen met een vastgesteld coronabesmeting in verpleeghuizen is verder toegenomen.

Sinds het begin van de uitbraak zijn in Nederland 117.551 besmettingen vastgesteld. Dat is een toename van 3011 ten opzichte van maandag, de grootste stijging in 24 uur tijd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden