GGD Groningen: Lichte daling nieuwe coronabesmettingen

Foto: De Redactie

In de afgelopen week zijn er 31 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit de wekelijkse update woensdag van de GGD.

Ruim de helft van de 31 personen heeft de leeftijd tussen de 18 en 30 jaar. Drie personen met een nieuwe besmetting waren jonger dan 18 jaar. Ruim veertig procent van de personen, die de afgelopen zeven dagen positief zijn getest, hebben de besmetting waarschijnlijk in het buitenland opgelopen.

Sinds het begin van de epidemie is bij 610 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld, meldt de GGD. De dalende trend van de afgelopen twee weken in het aantal nieuwe besmettingen zet volgens de GGD door. Vorige week woensdag meldde de GGD 50 nieuwe besmettingen.

Het werkelijke aantal is hoger, omdat tot 1 juni niet iedereen kon worden getest. Bovendien kunnen mensen ongemerkt het virus bij zich dragen, zonder dat ze ziek worden.

Er zijn geen nieuwe overlijdens als gevolg van het coronavirus overleden in de afgelopen week. Het totaal aantal overledenen staat daarmee op 19.

De afgelopen week werden er 4.600 mensen getest op deze testlocaties, waarvan 17 positief (0,4%). Tot en met 1 september zijn 34.101 personen getest op een GGD-testlocatie in Groningen of Veendam.

Landelijk

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 734 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is de sterkste toename in één dag sinds 11 augustus.

De drukte in de ziekenhuizen daalde wel iets, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Ziekenhuizen behandelen nog 122 coronapatiënten, het laagste aantal in bijna een maand. Van hen liggen 32 op de intensive care, eentje minder dan op dinsdag. Het aantal patiënten op verpleegafdelingen daalde van 93 naar 90. Het aantal opgenomen coronapatiënten daalt de komende tijd mogelijk naar het niveau van eind juli. Toen lagen tachtig tot honderd mensen vanwege het coronavirus in een ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden