Patiënten zeer tevreden over Martini Ziekenhuis

Archief De Redactie
Foto: Martini Ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis krijgt van patiënten een gemiddeld rapportcijfer van 8,6 voor een ziekenhuisopname. Voor een bezoek aan de polikliniek geven patiënten een 8,5.

Dat blijkt uit de uitkomsten van de jaarlijkse patiëntenervaringsmeting, die het Martini Ziekenhuis dinsdag bekendmaakte. De resultaten geven een ziekenhuisbreed beeld van de kliniek en polikliniek.

Respect, veiligheid en vertrouwen in de arts en verpleegkundigen scoren hoog, net als de vriendelijkheid van de baliemedewerkers en de informatievoorziening bij vertrek uit het ziekenhuis. Op het punt respect, die patiënten ervaren die in het ziekenhuis zijn opgenomen scoort het ziekenhuis een 97,1 procent. Het vertrouwen in de arts scoorde 96,6 procent.

De 8,6 voor ziekenhuisopnames is net iets hoger dan het landelijke gemiddelde van een 8,5. Voor poliklinische zorg scoort het Martini Ziekenhuis het landelijke gemiddelde.

De informatie rondom bijwerkingen van medicatie en wachttijden kan beter. Daarbij gaat het zowel om informatie over de tijd op de wachtlijst, als om de manier waarop patiënten geïnformeerd worden over de wachttijd in het ziekenhuis bij een afspraak.

De ervaringsmeting is van ‘groot belang voor het ziekenhuis’, omdat de meting ook aanwijzingen geeft over verbeteringen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden