GGD Groningen: Aantal coronabesmettingen stijgt boven 400 in provincie

Foto: Publiek Domein

Het aantal coronabesmettingen is maandag gestegen boven de 400. Sinds vrijdag zijn er vijftien nieuwe besmettingen bijgekomen in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van GGD Groningen vrijdagmiddag.

In totaal zijn 408 bevestigde besmettingen met COVID-19 vastgesteld in de provincie sinds het begin van de epidemie. Sinds vorige week maandag zijn dat 20 nieuwe besmettingen.

Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Opnieuw is er in de afgelopen week sprake van een stijging van het aantal besmettingen te zien.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis stijgt

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis neemt eveneens toe. Het zijn er nu 109, achttien meer dan op zondag en het hoogste aantal sinds 25 juli. Het aantal opgenomen patiënten ligt nog wel binnen “de bandbreedte van de afgelopen weken”, zegt voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij verwacht in de komende tijd “een matige verdere stijging van het aantal ziekenhuisopnames”.

Op de intensive cares liggen momenteel 27 coronapatiënten. Dat is het hoogste aantal sinds 1 juli. Op zondag behandelden ic-afdelingen 21 patiënten. Het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen steeg van 70 naar 82.

Ook werd het coronavirus tussen zondagochtend en maandagochtend bj 372 vastgesteld. Het is de vijfde achtereenvolgende dag dat het aantal nieuwe coronagevallen landelijk boven de 300 uitkomt.

In de afgelopen zeven dagen waren er meer dan 2300 positieve tests.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden