GGD Groningen: Acht nieuwe coronabesmettingen sinds woensdag in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds woensdag acht nieuwe besmettingen met COVID-19 bijgekomen. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van GGD Groningen vrijdagmiddag.

In totaal zijn 393 bevestigde besmettingen met COVID-19 vastgesteld in de provincie sinds het begin van de epidemie. Een week geleden waren er 376 bevestigde besmettingen met COVID-19. Dat is een toename van 17 bevestigde besmettingen. Afgelopen woensdag stond het aantal volgens de uitgebreide update van de GGD nog op 385 personen.

Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

In de afgelopen week is er duidelijk sprake van een stijging van het aantal besmettingen te zien.

Het blijft belangrijk om alert te zijn en de basisregels te volgen, zoals thuisblijven bij klachten en te laten testen, anderhalve meter afstand houden, vaak de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en drukte vermijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden