GGD Groningen: Zes nieuwe coronabesmettingen sinds vrijdag in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds vrijdag zes nieuwe besmettingen met COVID-19 bijgekomen. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van GGD Groningen maandagmiddag.

In totaal zijn 382 bevestigde besmettingen met COVID-19 vastgesteld in de provincie sinds het begin van de epidemie. Vrijdag stond het aantal nog op 376 personen. Een week geleden waren er 373 bevestigde besmettingen met COVID-19.

Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Vijf coronapatiënten meer op ic

Het aantal mensen dat met corona op de intensive care ligt, is op dit moment 21, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn vijf patiënten meer dan zondag.

Het aantal mensen dat vanwege corona werd opgenomen maar niet op een ic, bedraagt zeventig. Dat zijn er drie meer dan zondag.

Voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg Ernst Kuipers: “Het aantal COVID-patiënten in de ziekenhuizen blijft stabiel op een laag niveau. De overall IC bezetting is eveneens laag.”

Het landelijke aantal ziekenhuisopnames door corona stijgt nog niet, ondanks de recente stijging van het aantal besmettingen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het aantal coronabesmettingen nam in de afgelopen weken toe. Als dat gebeurt, kan het betekenen dat een tijd later het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen stijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden