GGD Groningen: Twee nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen week twee nieuwe besmettingen met COVID-19 bijgekomen. Sinds het begin van de epidemie is volgens de GGD bij 373 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

De bron van de twee besmettingen was in beide gevallen te herleiden tot clusters elders in Nederland. Het beeld in Nederland is momenteel dat nieuwe besmettingen gerelateerd zijn aan lokale uitbraken in Nederland of het buitenland.

Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad, ligt hoger dan 373, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen en een besmetting kan ook zonder klachten verlopen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven.

Afgenomen coronatesten door GGD Groningen

Tot en met 21 juli zijn sinds 1 juni 12.130 personen op de GGD-testlocatie bij het UMCG in Groningen getest op het virus. Dertien personen (0,1%) bleken positief.

Het aantal mensen dat zich liet testen op de GGD-testlocatie nam in de afgelopen weken toe. In de afgelopen week waren dat 2.522 testen. In de week tot en met 14 juli 2.006. Dat is een toename van 516 testen. In de eerste week van juli waren dit nog 1.824 testen.

Het blijft volgens de GGD belangrijk om alert te zijn en je te houden aan de huidige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus, ook op vakantie.

Landelijk

De verwachting dat in de komende tien dagen het aantal ziekenhuisopnames vanwege het coronavirus beperkt zal stijgen. Dat verwacht Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Hij baseert zich onder meer op het aantal besmettelijke personen. Volgens het coronadashboard van de overheid zijn er momenteel bijna 6.500 mensen in Nederland die anderen kunnen besmetten met het coronavirus.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen was woensdag weinig veranderd. Het aantal patiënten op de intensive care steeg van 15 naar 17, het aantal patiënten op verpleegafdelingen daalde van 90 naar 85. Dat betekent dat de ziekenhuizen net iets meer dan honderd coronapatiënten behandelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden