GGD Groningen: ‘Twee nieuwe coronabesmettingen in Groningen’

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn twee nieuwe personen met bewezen COVID-19 vastgesteld. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van GGD Groningen.

Zowel zaterdag als maandag is er één patiënt bijgekomen. Sinds het begin van de epidemie waren tot afgelopen donderdag bij 371 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Dit aantal was gelijk sinds 8 juli. Het totaal staat nu op 373 besmettingen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is volgens de GGD in de provincie Groningen met 17 personen gelijk gebleven. Dit aantal is hetzelfde sinds zaterdag 16 mei.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger doordat niet alle inwoners met klachten zich laten testen.

Landelijk

Landelijk werden 185 nieuwe personen positief getest op het coronavirus. De statistieken laten een stijging zien op het coronadashboard van de Rijksoverheid. Ondanks dat het coronavirus op een aantal plekken in Nederland oplaait, leidt dat nog niet tot een stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Dat zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis blijft stabiel, net onder de honderd. Momenteel behandelen de ziekenhuizen 97 patiënten. Van hen liggen 16 op de intensive care en 81 op de verpleegafdelingen. Op zondag waren dat respectievelijk 17 en 76 coronapatiënten.

Op de intensive cares liggen ook nog 567 mensen met andere aandoeningen. Dat betekent dat intensivisten in totaal 583 patiënten behandelen. Dat aantal schommelt al meer dan een maand rond de 600. Onder normale omstandigheden zouden ic’s nu 900 mensen behandelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden