RIVM: “Aantal coronabesmettingen in Groningen stabiel”

Foto: Publiek Domein

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) komt dinsdag voor het eerst met wekelijkse cijfers over het aantal nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames door het coronavirus en het aantal besmettingen.

In de provincie Groningen zijn in de periode van 1 tot en met 7 juli twee COVID-19 patiënten gemeld. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

In de afgelopen week is 0.3 per 100.000 COVID-19 patiënten gemeld. In deze periode zijn er volgens het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames en aantal overledenen gemeld.

Uit de gepubliceerde wekelijkse cijfers blijkt dat het aantal coronabesmettingen in de provincie Groningen stabiel is.

Landelijk

Het RIVM kreeg de afgelopen week 19 nieuwe meldingen binnen van personen die zijn overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 6132. Zeven dagen geleden stond het dodental op 6113.

Daarnaast zijn er in de eerste week van juli 9 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er nu 11.886 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis (gemeld). Het aantal ziekenhuisopnames stond vorige week op 11.877 sinds het begin van de uitbraak.

Het totaalaantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen week met 421 naar 50.694. De ziekte is tussen eind februari tot een week geleden, eind juni vastgesteld bij 50.273 mensen in Nederland.

Ter vergelijking waren in de laatste week van juni 551 meldingen van besmette personen, 24 ziekenhuisopnames en 18 overlijdens gemeld.

Vandaag kwam het RIVM voor het eerst met wekelijkse cijfers over het aantal nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames als gevolg van het coronavirus en het aantal besmettingen. Het RIVM bracht lange tijd elke dag de cijfer naar buiten, maar dat is veranderd in een wekelijkse update vanwege het teruggelopen aantal sterfgevallen en ziekenhuisopnames.

Actuele cijfers COVID-19: 1 t/m 7 juli 2020

  • Positief geteste personen: 50.694 (+432);
  • Ziekenhuisopnames: 11.886 (+9);
  • Overleden personen: 6.132 (+19).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden