GGD Groningen: ‘Twee nieuwe coronabesmettingen in Groningen’

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn twee nieuwe personen met bewezen COVID-19 vastgesteld. Dat blijkt uit de gepubliceerde cijfers van GGD Groningen maandagmiddag.

Sinds het begin van de epidemie is er volgens de GGD nu bij 369 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

De GGD meldde woensdag 1 juli net als de RIVM vorige week deed niet meer een dagelijkse update te geven, maar meerdere keren in de week. Op deze dag was er bij 367 personen het coronavirus vastgesteld. Dit aantal bleef hetzelfde tot en met afgelopen vrijdag. De stijging met twee personen is zichtbaar vanaf zaterdag 4 juli.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

De mensen uit de provincie Groningen, die overleden zijn aan (bewezen) COVID-19 is gelijk gebleven. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal is onveranderd sinds 16 mei.

Stijging coronapatiënten op ic

Het aantal coronapatiënten op de ic stijgt, maar dat is ‘geen reden tot zorg’, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Op de intensive cares liggen 23 mensen met het coronavirus. Dat zijn er vijf meer dan tijdens het weekeinde. Volgens Kuipers blijft het aantal mensen dat op een intensive care moet worden opgenomen “erg laag”.

Op zaterdag en zondag telden de intensivecare-afdelingen achttien coronapatiënten. Dat was het laagste aantal in maanden.

Op de verpleegafdelingen liggen 81 mensen met het coronavirus. Dat zijn er iets minder dan op zondag en iets meer dan op zaterdag. In totaal behandelen de ziekenhuizen nu 104 coronapatiënten. Dit aantal was afgelopen zaterdag voor het eerst gedaald tot onder de honderd.

De intensive cares behandelen 538 mensen met andere aandoeningen. In totaal liggen 561 mensen op een ic in Nederland. Dat aantal schommelt al wekenlang rond de 600.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden