GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld sinds 18 juni. Dat blijkt uit de update cijfers van GGD Groningen dinsdagmiddag.

Bij 367 personen in de provincie Groningen is COVID-19 vastgesteld sinds de uitbraak van het coronavirus. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 367 omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal is hetzelfde sinds 16 mei.

Intensive care

Het aantal coronapatiënten landelijk op de intensive care is gezakt van 32 naar 29. Na twee dagen van stijging is het aantal terug op het niveau van afgelopen zaterdag. Dit is het laagste aantal in de afgelopen maanden. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), zegt dat meer dan de helft van de intensivecareafdelingen in Nederland geen enkele coronapatiënt meer heeft liggen.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) is het aantal coronapatiënten op verpleegafdelingen juist met drie gestegen naar 160. De ziekenhuizen behandelen in totaal 189 coronapatiënten. Dat is net zoveel als op maandag.

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM zes nieuwe meldingen binnen van overledenen als gevolg van het coronavirus. Dat brengt het totaalaantal coronadoden in Nederland op 6.113.

Daarnaast zijn er drie coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Dat brengt het totaal aantal op 11.877. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 57 naar 50.273 besmettingen.

Vanaf woensdag 1 juli publiceert het RIVM niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste COVID-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden COVID-19 patiënten, maar een wekelijkse update elke dinsdag om 14.00 uur. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update.

Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid. Het dashboard wordt dagelijks bijgewerkt. https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/

Actuele cijfers COVID-19 van dinsdag 30 juni 2020

  • Positief geteste personen: 50.273 (+57);
  • Ziekenhuisopnames: 11.877 (+3);
  • Overleden personen: 6.113 (+6).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden