GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de afgelopen week zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de provincie Groningen. Dat meldt GGD Groningen vrijdagmiddag.

Bij 367 personen in de provincie Groningen is COVID-19 vastgesteld sinds het begin van de epidemie. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 367 omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden werden getest.

In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal is hetzelfde sinds 16 mei.

Landelijk

Het aantal overleden personen door het coronavirus is met drie gestegen, naar 6103. Daarnaast zijn zes mensen in een ziekenhuis opgenomen. Het totale aantal ziekenhuisopnames sinds het begin van de uitbraak bedraagt nu 11.868.

Volgens het RIVM is het coronavirus vastgesteld bij nog eens 96 mensen. Dat aantal is daardoor gestegen tot net iets boven de 50.000.

Niet iedereen wordt getest en de informatie komt soms wat later binnen bij het RIVM, dus het werkelijke aantal besmettingen en sterfgevallen ligt vermoedelijk hoger.

Een van de drie ‘nieuwe overledenen’ stierf afgelopen woensdag, een ander vorige week. Verder kreeg het RIVM door dat een patiënt op 11 april was overleden. De meeste ziekenhuisopnames zijn van de afgelopen dagen, maar iemand die op 2 mei in een ziekenhuis kwam te liggen is ook aan de lijst toegevoegd.

Intensive care

Het aantal coronapatiënten dat op een intensive care wordt behandeld, is gedaald van 49 naar 39. “Er worden nu al twee weken dagelijks niet meer dan maximaal twee patiënten opgenomen”, zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Op de verpleegafdelingen liggen 190 coronapatiënten, twaalf meer dan op donderdag. Dat betekent dat het totaal aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is gestegen van 227 naar 229.

Actuele cijfers COVID-19 van vrijdag 26 juni 2020

Positief geteste personen: 50.005 (+96);
Ziekenhuisopnames: 11.868 (+6);
Overleden personen: 6.103 (+3).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden