GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de afgelopen 24 uur zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Groningen maandagmiddag.

Bij 367 personen in de provincie Groningen is COVID-19 vastgesteld sinds de uitbraak van de epidemie. Dat aantal is al zes dagen onveranderd. Ook zijn 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal is hetzelfde sinds 16 mei.

Landelijk

Voor het eerst sinds maanden is het aantal coronadoden niet gestegen in de afgelopen 24 uur, meldde het RIVM maandagmiddag. Sinds 6 maart kreeg het RIVM geen melding. Het totaal is nog steeds 6.090.

GGD’en hebben twee nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Een ervan werd eind maart in een ziekenhuis opgenomen, maar dat is nu pas verwerkt. Het totaal aantal opnames staat nu op 11.851.

De aantallen kunnen dinsdag veranderen, omdat gegevens van het afgelopen weekend soms in de loop van maandag worden doorgegeven. Op dinsdag wordt deze informatie dan gemeld.

Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg van 55 naar 59. Een geringe stijging, maar geen reden tot zorg, zegt Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Actuele cijfers COVID-19 van maandag 22 juni 2020

Positief geteste personen: 49.658 (+69);
Ziekenhuisopnames: 11.851 (+2);
Overleden personen: 6.090 (0)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden