GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmetting in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit een persbericht van de GGD Groningen woensdagmiddag.

De afgelopen week zijn er 7 nieuwe besmettingen bij gekomen, maar geen nieuwe overledenen. Sinds het begin van de epidemie is bij 367 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Van deze 367 personen zijn er 190 in de zorg werkzaam.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 367 omdat tot 1 juni niet alle inwoners met klachten konden werden getest. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Afgenomen testen

Vanaf 1 juni kan iedereen met corona-gerelateerde klachten zich laten testen. Van 1 tot en met 16 juni zijn 2734 personen op de UMCG-locatie getest op het virus. Zes personen (0,2%) bleken positief.

Het blijft volgens de GGD belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand tot elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Landelijk

Het RIVM heeft vier nieuwe meldingen gekregen over sterfgevallen door het coronavirus. Daarmee is het aantal overledenen van wie vaststaat dat ze waren besmet met het virus gestegen tot 6074. GGD’en hebben vier nieuwe ziekenhuisopnames gemeld van coronapatiënten.

Over positieve testen kreeg het RIVM 119 meldingen binnen. Het virus is in totaal nu vastgesteld bij 49.204 Nederlanders. Het werkelijke aantal besmettingen en doden ligt hoger, omdat tot voor kort slechts beperkt werd getest. Ziekenhuisopnames en sterfgevallen worden vaak pas na een of meerdere dagen doorgegeven.

In Zuid-Holland zijn van alle provincies de afgelopen twee weken de meeste mensen positief getest (798), in het ziekenhuis opgenomen (14) en overleden (26).

Van de mensen die in Nederland aan het virus zijn bezweken, was bijna 90 procent ouder dan 70 jaar. Jongere mensen die aan de ziekte Covid-19 zijn overleden, hadden in de meeste gevallen een onderliggende aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten of een chronische longaandoening.

Actuele cijfers COVID-19 van woensdag 17 juni 2020

  • Positief geteste personen: 49.204 (+119);
  • Ziekenhuisopnames: 11.836 (+4);
  • Overleden personen: 6.074 (+4).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden