Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit benoemd tot lid Raad van Bestuur UMCG

Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit.
Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit.
Foto: UMCG

Prof dr. Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit treedt met ingang van 1 oktober 2020 toe tot de Raad van Bestuur van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Klein Nagelvoort-Schuit (46) is momenteel als afdelingshoofd inwendige geneeskunde verbonden aan het Erasmus MC in Rotterdam.

Klein Nagelvoort-Schuit is hoogleraar interne geneeskunde en tevens plaatsvervangend hoofdopleider interne geneeskunde Opleidings- en Onderwijsregio Zuidwest-Nederland.

De Raad van Toezicht is zeer verheugd met de benoeming. “Mevrouw Klein Nagelvoort-Schuit heeft 20 jaar gewerkt in een UMC. Zij kent het veld door en door; niet alleen als arts op de werkvloer, maar ook als hoofd van 2 verschillende medische afdelingen in functies met bestuurlijke verantwoordelijkheid. Zij hecht veel waarde aan samenwerking met alle zorgprofessionals in een UMC. Zij heeft nadrukkelijk oog voor het belang van het gezamenlijk bestuurlijk optrekken in de regio. Zij zal de ervaringen die ze in Rotterdam heeft opgedaan op het gebied van het uitbouwen van de ketenzorg in de regio, meenemen naar het UMCG”, aldus Raad van Toezicht-voorzitter Andrée van Es.

Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit kijkt er naar uit vanaf 1 oktober in het UMCG te komen werken. “Ik voel me zeer vereerd met deze benoeming. Ik wil de komende jaren mijn uiterste beste doen om samen met verpleegkundigen, artsen en alle andere zorgprofessionals de kwaliteit van de patiëntenzorg van het UMCG nog verder te vergroten”. “In Rotterdam heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van E-health. Die ervaring wil ik inzetten om de toepassingsmogelijkheden van E-health voor het UMCG verder uit te bouwen”.

Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit werkt sinds 2000 in het Erasmus MC. Voordat zij afdelingshoofd inwendige geneeskunde werd, was zij onder andere sectorhoofd Acute Interne Geneeskunde, medisch coördinator en later afdelingshoofd Spoedeisende Hulp en hoofdopleider Interne Geneeskunde voor de Opleidings- en Onderwijsregio Zuidwest-Nederland. Ook is zij momenteel vicevoorzitter van het stafconvent en is zij bestuurlijk actief in de zorg op landelijk niveau. Eerder dit jaar werd zij benoemd tot hoogleraar interne geneeskunde, met een specifieke leeropdracht gericht op E-health.

Met deze benoeming bestaat de Raad van Bestuur van het UMCG per 1 oktober 2020 uit: prof. dr. Ate van der Zee (voorzitter), drs. Henk Snapper RA RC (vicevoorzitter), prof. dr. Marian Joëls (decaan) en prof. dr. Stephanie Klein Nagelvoort-Schuit. In de Raad van Bestuur is Klein Nagelvoort-Schuit in het bijzonder belast met de portefeuilles patiëntenzorg, kwaliteit en veiligheid en medische vervolgopleidingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen