GGD Groningen: “Twee nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Dat meldt GGD Groningen zaterdagmiddag.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Sinds het begin van de epidemie zijn er volgens de GGD in totaal nu bij 364 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Ook zijn 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dat aantal is gelijk sinds 16 mei.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 is in de gemeente Groningen onveranderd gebleven, bleek zaterdagmiddag uit de cijfers van het RIVM zaterdagmiddag. Volgens het RIVM zijn er achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

Vier personen zijn in het afgelopen etmaal overleden aan het cornavirus. Het aantal sterfgevallen steeg daarmee naar 6.057. Ook zijn er 179 nieuwe positief geteste personen. Het totaal aantal komt daarmee op 48.640. Dit is vergelijkbaar met andere dagen in de afgelopen week.

Het aantal ziekenhuisopnames steeg met negen naar 11.822.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Actuele cijfers COVID-19 van zaterdag 13 juni 2020

  • Positief geteste personen: 48.640 (+179);
  • Ziekenhuisopnames: 11.822 (+9);
  • Overleden personen: 6.057 (+4).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden