GGD Groningen: “Opnieuw één nieuwe coronabesmetting in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is opnieuw een coronabesmetting vastgesteld in het afgelopen etmaal. Dat meldt de GGD Groningen donderdagmiddag.

Sinds het begin van de epidemie zijn in totaal nu bij 362 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dat aantal is gelijk sinds 16 mei.

In de afgelopen drie dagen is er iedere dag één nieuwe besmetting bij gekomen. De GGD meldt op de website dat het niet uit te sluiten is dat de komende tijd nieuwe besmettingen zullen worden vastgesteld. Het is belangrijk om alert te blijven en ‘de huidige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht blijven nemen’.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 is in de gemeente Groningen stabiel. Dat bleek uit de cijfers van het RIVM donderdagmiddag.

Landelijk

Het RIVM kreeg de afgelopen 24 uur twee nieuwe meldingen binnengekregen van personen die zijn overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 6.044. Ook zijn drie patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). In totaal zijn er nu 11.808 coronapatiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 164 naar 48.251.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 11 juni 2020

  • Positief geteste personen: 48.251 (+164);
  • Ziekenhuisopnames: 11.808 (+3);
  • Overleden personen: 6.044 (+2).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden