GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen maandagmiddag.

In totaal zijn er nu 359 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Sinds 5 juni zijn er geen nieuwe besmettingen vastgesteld. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal is gelijk gebleven sinds 16 mei.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 in de gemeente Groningen blijft ook stabiel, meldde het RIVM maandagmiddag. Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is opgelopen tot 6016. In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM drie nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas na een tijd doorgegeven. Als iemand in het weekeinde overlijdt of in een ziekenhuis wordt opgenomen, kan het zijn dat dit in de loop van maandag wordt doorgegeven aan het RIVM. Het instituut brengt dit dan op dinsdagen naar buiten. Daarom liggen de cijfers op dinsdagen doorgaans wat hoger dan op andere dagen. De drie mensen die zijn overleden, stierven respectievelijk op vrijdag, zaterdag en zondag.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn vijf nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.794. De vijf ‘nieuwe’ ziekenhuisopnames zijn allemaal van wat langer geleden. Twee patiënten werden vorige week donderdag naar een ziekenhuis overgebracht, eentje twee dagen daarvoor en twee mensen werden in de laatste week van mei opgenomen.

Er zijn 165 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het totaal komt daarmee uit op 47.739.

Intensive Cares

Op de intensive cares liggen nog 92 patiënten met het coronavirus, vier minder dan zondag. In de komende periode kan het aantal ic-patiënten nog licht dalen, aldus het Landelijke Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS), maar de kans is heel klein dat er in de nabije toekomst geen enkele coronapatiënt op een intensive care ligt.

De ic’s behandelen 477 mensen met andere aandoeningen. Dat betekent dat er in totaal 569 mensen op een intensive care liggen. Dat is ongeveer 60 procent van de gebruikelijke drukte op de intensive cares.

Op de verpleegafdelingen worden 365 mensen met corona behandeld, 98 minder dan op zaterdag.

De instroom in de ziekenhuizen is al een tijdje stabiel. Elke dag worden vijf tot tien mensen opgenomen in ziekenhuizen en komen één tot drie mensen op een ic terecht. Volgens Kuipers zijn het heropenen van de basisscholen en het hervatten van de contactberoepen, vier weken geleden, niet terug te zien in de cijfers. Ook het drukke Hemelvaartweekeinde heeft geen effect gehad.

Actuele cijfers COVID-19 van maandag 8 juni 2020

Positief geteste personen: 47.739 (+165);
Ziekenhuisopnames: 11.794 (+5);
Overleden personen: 6.016 (+3).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden