GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen zaterdagmiddag.

In totaal zijn er nu 359 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Sinds woensdag is er sprake van een lichte stijging. De afgelopen week kwamen er drie nieuwe besmettingen bij, maar geen nieuwe overledenen. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 in de gemeente Groningen blijft stabiel, meldde het RIVM zondagmiddag. Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen met twee nieuwe meldingen van sterfgevallen naar 6013. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 4 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.789. Er zijn 239 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op Covid-19, waarmee het totaal uitkomt op 47.574.

Intensive cares

Op de intensive cares van ziekenhuizen liggen 96 mensen met het coronavirus, evenveel als op zaterdag. De corona-drukte op de ic’s is “onveranderd laag”, aldus Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg. Het is belangrijk dat de zorg voor andere patiënten snel meer op gang komt, voegt hij er aan toe.

Het aantal coronapatiënten op de ic’s was vrijdag gezakt tot onder de honderd. Dat is het laagste aantal sinds half maart. Toen liep het aantal coronagevallen hard op. Op het hoogtepunt, begin april, behandelden de ic’s meer dan 1400 mensen met corona.

Actuele cijfers COVID-19 van zondag 7 juni 2020

  • Positief geteste personen: 47.574 (+239);
  • Ziekenhuisopnames: 11.789 (+4);
  • Overleden personen: 6.013 (+2).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden