GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen zaterdagmiddag.

In totaal zijn er nu 359 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Sinds woensdag is er sprake van een lichte stijging. De afgelopen week kwamen er drie nieuwe besmettingen bij, maar geen nieuwe overledenen.

In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 in de gemeente Groningen blijft stabiel, meldde het RIVM zaterdagmiddag. Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

In de provincie Groningen zijn 169 inwoners met bevestigde besmettingen met COVID-19 sinds de uitbraak van de epidemie. De gegevens worden doorgegeven door de GGD. Hierdoor worden gegevens van de afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Landelijk

Het officiële dodental steeg in de afgelopen 24 uur met zes overledenen naar 6.011. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 183 positief geteste personen naar 47.335. In Nederlandse ziekenhuizen zijn drie 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest).

Sommige patiënten worden later gemeld, waardoor de gegevens van afgelopen dagen vaak nog worden aangevuld.

Actuele cijfers COVID-19 van zaterdag 6 juni 2020

Positief geteste personen: 47.335 (+183);
Ziekenhuisopnames: 11.785 (+3);
Overleden personen: 6.011 (+6).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden