GGD Groningen: “Eén nieuwe coronabesmetting in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één nieuwe positief bevestigde besmetting met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen vrijdagmiddag.

In totaal zijn er nu 359 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Dat is sinds woensdag een toename van drie patiënten.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Het aantal overledenen is gelijk gebleven. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Alle 218 Groningers die dinsdag in het UMCG zijn getest op corona hebben het virus niet onder de leden. Dat meldde RTV Noord vrijdagmiddag.

Het aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuizen is volgens het RIVM stabiel gebleven. Dat bleek uit de gepubliceerde cijfers vrijdagmiddag. Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM vijftien nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen. Het officiële dodental door het coronavirus is gestegen naar 6.005. Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na een tijd doorgegeven.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn elf nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.782. Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 210 positief geteste personen naar 47.152.

Actuele cijfers COVID-19 van vrijdag 5 juni 2020

  • Positief geteste personen: 47.152 (+210);
  • Ziekenhuisopnames: 11.782 (+11);
  • Overleden personen: 6.005 (+15).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden