GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen woensdagmiddag.

Sinds het begin van de epidemie zijn bij 356 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Van deze 356 personen zijn er 188 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger dan 356 omdat niet alle inwoners met klachten konden worden getest.

In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. De afgelopen week zijn er twee nieuwe besmettingen bij gekomen, maar geen nieuwe overledenen.

Testen in de testlocatie

In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn sinds medio maart in totaal inmiddels 2540 personen getest, waarvan 100 positief (3,9%). Afgelopen week zijn in totaal 330 personen getest op de testlocatie waarvan er 1 positief is bevonden.

Vanaf 1 juni kan iedereen met corona gerelateerde klachten zich laten testen. In Groningen zijn gisteren 218 personen getest op het COVID-19 virus. Vandaag waren er om 15.00 uur 210 mensen getest of stonden nog in de planning voor vandaag.

Het blijft belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen door drukte te vermijden en 1,5 meter afstand te houden.

Het RIVM meldde eerder woensdagmiddag dat het aantal Groningse coronapatiënten in het ziekenhuis stabiel is. Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

Het aantal overledenen in Nederland van wie vaststaat dat ze besmet waren met het coronavirus is gestegen met tien naar totaal 5.977.

In de cijfers van woensdag zijn sterfgevallen en ziekenhuisopnames verwerkt die zich tijdens het lange pinksterweekend voordeden. Dinsdag meldde het RIVM vijf nieuwe sterfgevallen.

Bij het RIVM zijn 86 meldingen over nieuwe positieve testen binnengekomen. Daarmee komt het totale aantal Nederlanders bij wie het coronavirus is geconstateerd uit op 46.733.

Actuele cijfers COVID-19 van woensdag 3 juni 2020

  • Positief geteste personen: 46.733 (+86);
  • Ziekenhuisopnames: 11.759 (+9);
  • Overleden personen: 5.977 (+10).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden