GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen maandagmiddag.

Volgens de GGD zijn er nu 356 mensen positief getest op COVID-19, gelijk aan zondag. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt hoger volgens de GGD omdat niet iedereen getest wordt. Het aantal mensen dat in Groningen overleed aan het coronavirus blijft staan op zeventien.

Het RIVM meldde eerder maandagmiddag dat het aantal Groningse coronapatiënten in het ziekenhuis stabiel is gebleven.

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is met zes nieuwe meldingen van sterfgevallen gestegen naar 5962.

Ook waren er in de afgelopen 24 uur 103 nieuwe meldingen van personen die positief getest zijn op COVID-19. Daarmee komt het totaal aan vastgestelde besmettingen 46.545. Het zijn er minder dan zondag, eerste pinksterdag, toen 185 nieuwe besmettingen werden gemeld.

In ziekenhuizen in Nederland zijn negen nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee het totale aantal stijgt naar 11.744.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Actuele cijfers COVID-19 van zondag 1 juni 2020

  • Positief geteste personen: 46.545 (+103);
  • Ziekenhuisopnames: 11.744 (+9);
  • Overleden personen: 5.962 (+6).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden