Alle jongerenwoningen nu op één overzichtelijke website: Ghuus.nl

Foto: De Redactie

Studenten en jongeren, die op zoek zijn naar een woning kunnen voortaan terecht op de nieuwe website Ghuus.nl. De Groninger woningcorporaties hebben voor de studenten en jongeren een nieuwe website gelanceerd.

Alle studenten-/jongerenwoningen in één oogopslag

In één oogopslag kunnen jongeren hierop alle beschikbare woningen vinden. De website is tweetalig en gebruiksvriendelijk ingericht met filters en functies voor jongeren. Zo vinden jongeren en studenten makkelijker in Groningen een ‘huus’. Vandaar de naam.

Betaalbare en kwalitatief goede woonruimte

Ghuus is betrouwbaar, betrokken en staat voor kwaliteit, aldus de woningcorporaties, die werken zonder winstoogmerk. Ook onderhoud en beheer zijn goed geregeld.

Inschrijven

Ghuus.nl is een ‘etalage’ met het aanbod, via Ghuus ga je als woningzoekende naar de website van de aanbieder om te reageren op de woning van je keuze. Om een woning of kamer te huren, moet je ingeschreven staan bij de woningcorporatie die de woning aanbiedt. Voor Nijestee, De Huismeesters en Patrimonium schrijf je je in bij WoningNet. Voor Lefier, Woonborg en Wierden en Borgen schrijf je je in op de website van de woningcorporatie.

Gezamenlijk initiatief

Ghuus is een gezamenlijk initiatief van de Groninger corporaties Nijestee, Lefier, De Huismeesters, Patrimonium, Woonborg en Wierden en Borgen. Woningcorporaties hebben betaalbare woonruimten voor studenten en jongeren in de gemeente Groningen. Deze woonruimten worden via WoningNet, de eigen website of op voordracht verhuurd. Dit is voor jongeren niet transparant en het overzicht ontbreekt.

Door op Ghuus.nl zowel het beschikbare aanbod als het totale bezit te laten zien, brengen de Groninger corporaties hierin verbetering.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen