Nijestee viert 100-jarig bestaan

Foto: Publiek Domein

Woningcorporatie Nijestee viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. Alle ruim 22.000 huurders zijn uitgenodigd om op zaterdag 29 juni 2019 een setje kleurrijke plantjes op te halen voor in hun tuin, op de galerij of het balkon om dat te vieren zijn.

De corporatie wil zo samen met alle bewoners de stad in bloei zetten. ‘Stad in bloei’ is het eerste evenement in de reeks van initiatieven rondom het 100 jarig-jubileum van Nijestee.

Huurders zijn welkom om tussen 10.00 uur en 14.00 uur op vertoon van hun uitnodiging een setje plantjes op te halen en de verjaardag mee te vieren met koffie en taart. Ook kunnen belangstellenden deelnemen aan een van de rondleidingen die vanaf 11.00 uur worden georganiseerd in het pand aan het Damsterplein.

Damsterplein in bloei

Voorafgaand aan het feest op 29 juni worden in samenwerking met de gemeente ook de oranje plantenbakken op het plein voorzien van bloeiende planten. Naast alle huurders hebben ook de omwonenden van het Damsterplein een uitnodiging ontvangen.

100 jaar Nijestee

Nijestee is ontstaan uit een fusie tussen Gruno Woondiensten en Woningbouwvereniging Groningen. De woningbouwverenigingen zijn een dag na elkaar opgericht, op 26 (Gruno) en 27 (Groningen) november 1919. Groningen werd door socialisten gesticht en Gruno richtte zich op de medewerkers van de spoorwegen. De twee corporaties zetten zich in om goed wonen mogelijk te maken voor mensen die niet zelf in passende huisvesting konden voorzien. De Groninger corporaties fuseerden op 31 december 1998 tot Nijestee.

Nijestee beheert ongeveer 13.5000 woningen, in bijna alle wijken in de stad. 1 op de 5 woningen in de stad Groningen is door de corporatie gebouwd, waaronder nagenoeg de hele Oosterparkwijk.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen