Aanpak Diepenring in november van start

Foto: Google Maps

De Diepenring krijgt een nieuwe inrichting en een grote onderhoudsbeurt.

De werkzaamheden vinden plaats in fases. In november beginnen de eerste werkzaamheden, aan de binnenzijde, het deel tussen de Ebbingebrug en het Kattendiep. Van februari tot november 2017 wordt de buitenzijde, het deel tussen het Damsterdiep en de Kijk in ’t Jatbrug aangepakt.

Het werk is van brug tot brug, de wegvakken tussen de bruggen zijn telkens 3 tot 4 weken afgezet. Er komen dan met borden aangegeven omleidingsroutes.

Er komt onder één rijstrook met daarnaast een breed fietspad van rood asfalt en daar waar mogelijk een breder voetpad, meldt de gemeente.

Gelijktijdig met het onderhoud aan de weg zal de gemeente ook de huisaansluitingen voor het riool laten vervangen. Het hoofdriool zelf is al eerder vernieuwd zonder dat de straat daarvoor is opgebroken.

Andere aanpassingen aan de Diepenring zijn op dit moment nog niet meegenomen. Dit betreft onder andere de algehele inrichting van de kadestrook langs het water.

Parkeren

Ook het hoe en waar parkeren aan de Diepenring komt later aan de orde. Dit als onderdeel van de nieuwe Parkeernota, die in de loop van 2017 aan de raad wordt voorgelegd. Met de nu geplande werkzaamheden blijft het aantal parkeerplaatsen zo goed als gelijk.

Planning

Het moment van de aanstaande aanpak van de Diepenring hangt nauw samen met de ombouw van de Ring Zuid die in de loop van 2017 start. Deze werkzaamheden leveren dan extra verkeersdrukte op in delen van de Diepenring.

Door nog dit jaar te beginnen met de werkzaamheden aan de rijbaan van de Diepenring, zal de doorstroming van het verkeer tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg gewaarborgd blijven.

Maandag 10 oktober is er een inloopbijeenkomst in het H.N. Werkman Stadslyceum. Omwonenden ontvangen hierover nog bericht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen