Stijn Hintzbergen tekent bij Donar

jun 26 , 16:20 Sport
stijn hintzbergen donar
Stijn Hintzbergen heeft voor één seizoen een contract getekend bij Donar. De 2 meter 11 lange basketbalspeler is afkomstig van BAL Weert.
Stijn startte zijn carrière als basketballer in Twente, waar hij werd gescout door de Weertse ploeg. Na drie seizoen bij het eerste team van BA leverde hij in januari zijn contract in bij BAL, omdat hij het plezier en het perspectief in zijn basketbalcarrière was kwijtgeraakt.
Het basketbalvirus stak na een aantal maanden toch de kop weer op en hij kon afgelopen voorjaar meetrainen met Donar, dat verlegen zat om een inside speler die het de lange mannen van Donar op de trainingen lastig kon maken. Dat bleek van beide kanten goed te bevallen, meldt Donar.
”Dankzij Donar heb ik weer een vlam in mijzelf gevonden en de passie voor het spel helemaal terug“, aldus Stijn Hintzbergen. 'Ik wil dit ook in alle opzichten laten zien en mijzelf volledig inzetten op en naast het veld. Hier wil ik mijn lengte en atletisch vermogen voor gebruiken zodat ik een goede dynamiek in het team toe kan voegen.'
Coach Andrej Stimac: “Stijn is een harde werker en dat is het belangrijkste. Ik zie hem als bescheiden en gretig om te slagen. Dat past bij het Donar DNA.”
Met de aanvulling van Stijn Hintzbergen heeft Donar voor het seizoen 2024-25 nu zes spelers onder contract: Kjeld Zuidema, Sam van Oostrum, David Gabrovsek, Délé Adetunji, Tim Hoeve en Stijn Hintzbergen.