Selectie Lycurgus compleet met komst Portugees Nuno Marques

jun 19 , 12:45 Sport
marques actie rug 1024x683 1
De 21-jarige Portugese Nuno Marques is de laatste aanwinst voor komend seizoen. De passer-loper komt over van topclub Benfica en tekent voor twee seizoenen. Dat heeft Nova Tech Lycurgus. De selectie van dertien spelers is met de komst van Marques voor komend seizoen rond.
Marques is volgens Lycurgus de eerste Portugees die in Nederland op het hoogste niveau komt spelen. De 1.92 meter lange speler is geboren en getogen in Lissabon waar hij afgelopen seizoen kampioen werd met Benfica en in de groepsfase van de Champions League speelde. Vorig jaar mei maakte de aanwinst zijn debuut voor het nationale team van Portugal tegen Luxemburg in de Golden League, het tweede internationale niveau onder de Volleyball Nations League. Sindsdien heeft Marques meerdere interlands op zijn naam staan. Marques is nu met Portugal onder 22 in voorbereiding op het Europees kampioenschap dat in juli plaatsvindt in Groningen en Apeldoorn.
‘Mijn loopbaan kan me een boost geven door in het buitenland te gaan spelen. Daarom is het tijd om nu de stap te maken', aldus Marques. "Ik kan groeien in een ander land. Als speler maar zeker ook als persoon." Meerdere clubs in Europa hadden belangstelling, maar Marques koos om meerdere redenen voor Lycurgus. "Ze hebben me alles over de plannen verteld en ik hou van het project en ik merk tot nu toe dat iedereen binnen de club zijn best doet voor de ploeg. Dat vind ik belangrijk. Er is een goeie coach. Alle voorwaarden zijn aanwezig om me beter te maken. De competitie met België is ook de moeite waard. Maar het meest belangrijke is de manier waarop de coaches met me omgingen. Dat beviel me zeer en geeft vertrouwen."
Coach Mark Lebedew is enthousiast over de Portugese aanwinst: ‘Een hele interessante speler. Hij speelt al in de basis van de Portugese nationale ploeg en heeft de volledige Golden League gespeeld dit seizoen. Jong en atletisch. Een sterke serve en we denken dat Nuno zich gedurende het seizoen sterk gaat ontwikkelen en enorm gaat verbeteren ten opzichte van de talenten die hij nu al heeft".
Marques zal er alles aan doen om te slagen. ‘Ik ben een harde werker en compleet denk ik in alle facetten van het spel. Ik wil altijd winnen en me verbeteren. En ik maak graag het verschil in spannende wedstrijden. De big points daar gaat het om. Ik hoop dat de fans daar in grote getale naar komen kijken en we Martiniplaza vol kunnen spelen. We hebben ze keihard nodig om al onze doelen te bereiken.’
De volledige selectie voor komende het seizoen bestaat uit: spelverdelers Uroš Planinšič (Slo) en Gijs van Solkema, diagonalen Stijn van Schie en Martijn Brilhuis, passer-lopers Vicente Parraguirre (Chi), Auke van de Kamp, Guus Boer en Nuno Marques (Por), middenaanvallers Alexej Zhbankov (Fin), Niels de Vries en Robin Boekhoudt en libero Jeffrey Klok en Niels Kuijpens.