Opnieuw nederlaag FC Groningen tegen RKC Waalwijk

16 apr 2023, 11:45 Sport
footballs 3597192 1280 bal voetbal
Publiek Domein
FC Groningen heeft verloor zaterdag in Waalwijk met 2-1 van RKC Waalwijk. Daardoor nemen de degradatiezorgen meer toe. Het was de zesde competitienederlaag op rij.
De achterstand als nummer zeventien is nu acht punten op FC Emmen, die op de zestiende plaats staat, met nog een wedstrijd tegoed deze zondag tegen Ajax. Deze plek betekent nacompetitie tegen degradatie. Excelsior staat met op een veilige vijftiende plaats met tien punten.
Alle doelpunten vielen na de rust. Michiel Kramer zette RKC op voorsprong in de 64ste minuut. Ricardo Pepi kopte de FC na 66 minuten op gelijke hoogte. Kramer schoot in de 85e minuut een strafschop raak, na een overtreding van keeper Michael Verrips op Julen Lobete.
FC Groningen blijft door het verlies op de 17e plek met zeventien punten uit 29 wedstrijden. Volgende week zaterdag 22 april speelt Groningen tegen NEC in de Euroborg. De aftrap is om 20.00 uur.