30 sep , 12:30 Sport
volleyball 1919440 960 720 sportvloer sporthal
Afgelopen weekend speelden Lycurgus, Donar en FC Groningen. Lycurgus wist te winnen, maar Donar en FC Groningen verloren beiden in eigen huis.

Lycurgus

Nova Tech Lycurgus wist zaterdag de tweede competitie wedstrijd te winnen. De uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo werd met 1-3 in setstanden gewonnen in Apeldoorn
De setstanden waren 25-19, 17-25, 25-27 en 21-25.
Lycurgus staat door de winst samen met Orion Stars uit Doetinchem en SSS uit Barneveld op de eerste plaats in de eredivisie. De drie teams hebben allen zes punten uit twee wedstrijden.

Donar

Donar verloor zaterdagavond in Martiniplaza van House of Talents Kortrijk Spurs met 70-99. Het eerste kwart ging nog naar Donar:26-22. Bij rust stond 35-49 op het scorebord. Na de derde kwart stond het 51-74 en de wedstrijd eindigde in 70-99. Topscorers bij Donar waren Keevan Veinot met 21 punten, Zach Harvey met 17 punten en James Karnik met 15 punten. Topscorer bij Kortrjk Spurs was Eric Reed jr. met 22 punten.
Donar heeft twee punten uit drie punten en staat op de 14e plaats in de BNXT League.

FC Groningen

FC Groningen heeft sinds een jaar geleden verloren in een thuiswedstrijd. Zondagmiddag werd het 0-1 tegen Go Ahead Eagles. Tot aan rust stond het 0-0. In de 75e minuut maakte Oliver Edvardsen de enige goal van de wedstrijd. De beste kansen waren voor Go Ahead. Keeper Etienne Vaessen wist meerdere ballen tegen te houden.
Halverwege de eerste helft maakte Romano Postema de 1-0 voor Groningen, maar deze werd na een extra check van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Het ging om millimeters. Na rust startte Groningen goed, waarbij Valente de beste kans had. Deze bal ging net voorlangs. Ook een doelpunt van Go Ahead Eagles werd afgekeurd voor buitenspel. Vijf minuten later was het wel raak en scoorde Edvardsen de 0-1.
FC Groningen wist geen kansen meer te creëeren en zo eindigde de wedstrijd in verlies voor de FC. Groningen staat op de achtste plaats met 9 punten uit zeven westrijden.
Volgende week zondag speelt FC Groningen de uitwedstrijd tegen Ajax.