FC Groningen wint tweede oefenduel met dubbele cijfers in Blijham

jul 07 , 11:25 Sport
20240706 152723
De tweede oefenwedstrijd zaterdagmiddag won FC Groningen met dubbele cijfers in Blijham. Ongeveer 1.900 toeschouwers zagen de FC met 0-15 winnen van VV ASVB, uitkomend in de 3e klasse. Nieuweling Thijs Oosting maakte 5 doelpunten.
Na zes minuten spelen stond het 0-1, na een goal van Thom van Bergen vanuit de rebound na een schot van Leandro Bacuna. Brynjolfur Willumsson kon eveneens scoren vanuit de rebound na een bal van Wouter Prins. Johan Hove en Romano Postema maakten respectievelijk de derde en vierde goal. Bacuna maakte de 0-5 na een strafschop.
Na rust stonden negen andere namen op het veld. Alleen Sven Bouland en Joey Pelupessy kwamen opnieuw in actie in de tweede helft en Thijs Oosting kwam voor het eerst uit voor FC Groningen. Oosting maakte binnen drie minuten een hattrick, 0-6,0-7 en de 0-8. Kristian Lien maakt na een uur spelen de 0-9. De nieuwe nummer 10 van FC Groningen, Luciano Valente zette de score toepasselijk op 0-10 en maakte ook een kwartier later de 0-11.
Vervolgens zorgde Oosting voor de 0-12, gevolg ddoro de 0-13 door Noam Emeran. ASVB kreeg vervolgens de kans om te scoren maar keeper Jasper Meijster wist de bal tegen te houden. Valente gunde vervolgens Lien een tweede goal, 0-14. Thijs Oosting kopte vervolgens de 0-15 binnen en wist vijfmaal te scoren.
Komende week gaat FC Groningen op trainingskamp in het Overijsselse Delden. Daar speelt de FC ook de besloten wedstrijd tegen het Belgische FC Dender. Het trainingskamp wordt afgesloten met de oefenwedstrijd tegen het Duitse Rot Weiss Erfurt. Deze wedstrijd is op 13 juli op het sportpark bij VEV'67 in Leek is toegankelijk voor supporters. De aftrap in Leek is om 15.00 uur.